Expediția Ordovician partea 1

Plecarea

T

e-ai gândit vreodată cum arăta planeta noastră în urmă cu peste 450 de milioane de ani ?

Poate ești un elev de clasa a 5-a pasionat de dinozauri sau poate un adult la vârsta mijlocie care vizionează filme horror pentru a simți groaza din acestea, cu majoritatea scenariilor și personajelor inventate de noi.

Dar…

Știai că pe planeta noastră au existat viețuitoare care probabil s-ar hrăni cu cele prezentate în filmele horror din zilele noastre?
De la uriașii prădători cameroceras care stăpâneau oceanul, măsurând chiar și 9 metri lungime fiind în vârful lanțului trofic, până la micii arandaspis; un fel de combinație ciudată între pește și mormoloc de doar câțiva centimetri lungime, viața avea variate forme și mărimi.

Ca un mare iubitor de tot ce înseamnă viață și natură mi-am dorit să pot călători în timp pentru a vedea cu ochii mei ecosistemele străvechi dispărute.
Ce poate fi mai fascinant decât să fi înconjurat de creaturi bizare și potențial mortale studiindu-le de la loc sigur?
Sau chiar să poți interacționa cu unele specii, știi tu, mai puțin fatale…

Într-o dimineață, mânat de curiozitate și ascuțindu-mi abilitățile de editare împreună cu gândul și inima la creatorul nostru, mi-a venit o idee.

Cum ar fi să recreez părți din ecosistemele respective și să le prezint într-un cadru virtual?
Cum ar fi să împartășesc această nebunie și cu alți oameni?

Dar totuși…
Tu ai visat să poți călători în timp?
Poate ți-ai spus:
“Hm, asta ar fi pentru oamenii cu mulți bani așa-i?
Poate că noi,oamenii simpli nu am vedea niciodată așa ceva…”

Ei bine,mi-am dorit să existe o modalitate ca oricine să poată beneficia de această posibilitate a călătoritului, nu doar în timp, ci oriunde în timp și spațiu!
Am auzit cumva în public :

“Ce păcat că știinta noastră nu a avansat atât de mult și nu avem nicio opțiune pentru a realiza această “călătorie fascinantă”,e imposibil…!”

Dar… dacă ar fi posibil?
Dacă noi, la NaturalX am putea realiza acest lucru?
Dacă te-am putea duce inclusiv pe tine, oriunde în timp și spațiu indiferent cine ești, indiferent unde locuiești și indiferent ce venit lunar ai?
Sună imposil,așa-i? Pare ceva nebunesc

Hm…Hm…Hm…

La NaturalX am dezvoltat tehnologia necesară pentru a vă duce într-o expediție unică, de neuitat înapoi în timp folosind capsulele noastre alimentate cu elemetul natural X.
Vă propun să ne îmbarcăm în momentele ce urmeză în capsulele timpului care vă așteaptă și să aruncăm o privire asupra planetei noastre de acum 455 milioane de ani.

Numele meu este Adrian Marin și voi fi astăzi ghidul dumneavoastră de la NaturalX în această expediție!
Înainte să pornim la drum aș dori să ne cunoaștem; așadar pentru a degaja puțin atmosfera voi începe întâi să vă spun câte ceva despre mine, apoi fiecare dintre dumneavoastră este invitat să împărtășească câteva cuvinte despre el prin secțiunea de comentarii de pe site.

(*nu e glumă nu-i minciună, este vorba inclusiv despre tine, cel care citești chiar acum,așa că deruleaza în jos la secțiunea de cometarii și scrie-ți și tu povestea după ce o citesti pe-a mea).

Salut!
Numele meu este Adrian Marin.
Este prima expediție de acest gen pe care o conduc și am ceva emoții, deși în mare parte sunt constructive și sunt entuziasmat, adică vom merge înapoi în timp 455 milioane de ani…
Cine n-ar avea emoții la așa ceva?
Mă simt onorat că am ocazia să fiu ghidul dumneavoastră astăzi în uimitoarea aventură de a descoperi si învăța despre o lume noua și fascinantă pentru omul modern.
Conform datelor noastre suntem primii care vom face asta.

(dialog interior) Ok, respiră, va fi bine!

Încă de mic copil am fost uimit de lumea în care trăim, de natura, de animalele si plantele care o compun și sunt peste tot in jurul nostru (în ziua de azi mai mult sau mai puțin).
Imi aduc aminte că eram fascinat de pești.
Felul cum se mișcau,culorile, îmi plăcea totul la ei.
Pentru mine peștii din râul Neajlov au reprezentat jucăriile copilăriei și un motiv suficient de bun să-mi doresc mereu sa continui.
Încă de la 4 ani aveam găleți cu pești vii prinși cu mâna (am descoperit mai târziu în viața mea că se numesc acvarii) de tataia Costică,un adevărat aventurier care la vârsta de 86 ani, acum nu multă vreme a luat capsula pentru o ultima misiune.
El a fost unul din oamenii care mi-au insuflat mai multă admirație pentru mediul natural și pentru foarte multă vreme singura persoană din viața mea care mi-a susținut această orientare.
În continuare sunt un mare admirator al acvariilor și vom vorbi despre asta cu altă ocazie.

Pentru a nu lungi prea mult povestea mea, pe care oricum o veți regăsi pe site-ul Natural X, aș zice că este suficient despre mine astăzi.
Probabil sunteți nerăbdători să mergem mai departe în aceasta călătorie.

Mi-aș dori să aflu pe scurt si poveștile voastre de viață în care natura a jucat un rol important; așadar începeți și împartășiți-le în secțiunea de comentarii după ce parcurgeți articolul de față!

La Natural X suntem conștienți că timpul este prețios pentru fiecare aventurier prezent astăzi aici; dar, mai întai vom face cunoștință cu personajele care vor fi alături de noi în această minunată expediție!

Ele sunt cele trei personaje neînfricate care vor fi alături de noi pe parcursul expediției din Ordovician; pe numele lor :

Thomas Carter
Thomas este de profesie biolog marin sau după cum zice chiar el, cetolog marin.
El studiază animalele marine din zilele noastre, în special balenele și mamiferele marine.
A vrut să experimenteze ceva nou, de aceea a venit cu noi în Ordovician unde prosperau nevertebrate.

Vanesa Filip
Iubește orie formă de viață, deși marea ei pasiune sunt mineralele (cristalele) și … selfie-urile! În viața reală lucrează ca profesor de limbi străine.
Și-a dorit mereu să poată călători în timp, așa că prin Natural X am reușit să îi împlinim un vis astăzi.

Teodor Daniel (Flip)
Pasionat de fotografie acvatică el este un adevărat explorator care filmează și fotografiază fundul oceanului și recifurile de corali. In vacanțe venea des la  Marea Coralilor în Australia pentru a face scufundari , a studia și admira coralii, de unde s-a și ales cu nickname-ul de Flip.

Împreună cu noi vine și asistentul nostru virtual, Darwin-asist.
Darwin este conceput de Natural X și este bazat pe inteligență artificială.
El ne va ajuta cu informații despre viețuitoare si mediile lor de viață din perioada Ordovician, precum și cu asistare în pilotarea capsulelor pentru calătoria in timp; mai ales pentru situații care necesită pilot automat sau decizii rapide unde viața și siguranța noastră sunt puse in pericol.

Bine!
Acum că am făcut cunoștința cu echipajul expediției , vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să își aleagă câte o capsulă.
Fiecare capsulă are instalat asistentul virtual, Darwin-asist!
Atunci când doriți să știți ceva anume, apăsati pictograma cu touchscreen „DRW-asist” din partea stangă a capsulei și întrebati-l pe Darwin ce anume doriți să cunoașteți.

Pe bordul capsulelor sunt două butoane de comandă; fiecare dintre dumneavoastră să apese la semnalul meu butonoanele exact în această ordine :

1.albastru (dreapta cu marcajul „X”) pentru a porni alimentarea capsulei;
2. roșu (stânga) pentru aprinderea motorului;

Toate capsulele sunt presetate pentru această expediție la perioada Ordovician și calibrate la -455 milioane de ani.
Vă aducem la cunoștintă faptul că motoarele capsulelor utilizează ca sursă de combustibil elementul natural X.

Ce este elementul natural X?

Elementul natural X este imaginația în cea mai pură formă.
Prin urmare este necesar să vă relaxați apoi să dați drumul imaginației dumneavoastră sub îndrumarea acestui ghid despre călătoria în timp pentru a reuși să alimentați capsulele timpului.

Instructaj pentru cazurile de urgență sau care vă pot pune în pericol viața pe parcursul expediției :
În cazuri de pericol sau defecțiuni de funcționare ale capsulelor, întâlnite pe parcursul călătoriei vă rugăm să nu deschideți vizorul frontal al capsulei și să vă păstrați calmul până când primiți intervenție de la personalul nostru calificat urmând instrucțiunile ghidului dumneavoastră!
Călătoria în timp poate fi periculoasă, NU este o glumă!
Veți vedea animale uimitoare, unele dintre acestea potențial letale; așadar tratați expediția ca atare ascultând de ghidul alocat expediției!

ATENTIE!

*NU ÎNCERCAȚI SĂ CĂLĂTORIȚI ÎNAPOI ÎN TIMP FĂRĂ SUPORT SPECIALIZAT!

*IMAGINAȚIA CONTEAZĂ!
DEȘI ÎNCERCĂM SĂ CREĂM CELE MAI BUNE EFECTE VIZUALE, CALITATEA ACESTEI AVENTURI VA DEPINDE DE IMAGINAȚIA DUMNEAVOASTRĂ ȘI DE FELUL ÎN CARE VĂ ALIMENTAȚI CAPSULELE CU ACEASTA!

*NU HRĂNIȚI ANIMALELE!
UNEORI,PE PARCURS VEȚI AVEA OCAZIA SĂ INTERACȚIONAȚI CU UNELE DIN ANIMALELE STRĂVECHI MAI PUȚIN PERICULOASE, DAR HRĂNIREA ACESTORA ESTE STRICT INTERZISĂ!

Prezentarea capsulelor și a echipamentelor folosite:
Capsulele sunt formate dintr-o parte metalică care vă asigură spatele și o parte frontală, din sticlă care începe deasupra capului și ține până la buric; prin care puteți observa lumea din jur.

O parte din capsule sunt în piața Victoriei,București, însă, prin folosirea elementului natural X puteți închiria o capsulă a timpului cu livrare instant din orice loc vă aflați în acest moment! Nu vă faceți griji privind costurile, prima expediție este complet gratuită și accesibilă oricui. Avem capsule suficiente pentru persoanele din întreaga lume! Oricare dintre dumneavaostră, posesor al elementului natural X poate urca la bordul capsulelor noastre în deplină siguranță.

Începem!

Bine!

Toată lumea să se așeze pe scaunul/fotoliul preferat (în caz că este posibil în acest moment) și să se relaxeze, apoi apăsați butonul albastru din partea dreaptă, conectat la imaginația dumneavoastră wireless prin dispozitivele furnizate de Neuralink.

Toată lumea a reușit să apese butoanele albastre și să pornească alimentările?

Pasagerii :

DA!

Bun, acum va fi necesar să ne sincronizăm si să apăsăm butonul roșu aproximativ în același timp! După apăsarea acestuia, asistentul meu Darwin va rula testele virtuale pentru toate capsulele; apoi vom trece aproape instantaneu în tunelul timpului! În mai puțin de 10 secunde vom străbate întregul tunel, calătorind -455 milioane de ani pâna la era Ordovician!
Călătoria poate prezenta ușoare turbulențe, în special la intrarea în prima parte a tunelului timpului; e normal și tot ce trebuie să faceți este să vă păstrați calmul și să vă țineți bine!
Pentru a apăsa butonul roșu al capsulelor în același timp vom folosi o numărătoare inversă care va începe de la 10!
Dacă toată lumea este gata,începem numărătoarea inversă :

10 , 9 , 8 , 7 , 6 , 5 , 4 ,

Darwin-asist :
Toate motoarele au fost activate!
Nivelul combustibilului, optim!
Se scanează posibile erori…!
Se încarcă testul virtual…!
Se rulează testul virtual…!

Toate capsulele au trecut testul virtual!
Natural X vă dorește călătorie plăcută!

Sfârșitul primei parți.

Cuvântul autorului :
În această primă parte a expediției :

  • am făcut cunoștintă și v-am făcut cunoștință cu membrii echipajului și cu Darwin, asistentul nostru virtual!
  • am învățat cum să folosim capsulele timpului și cu ce le alimentam;
  • am făcut instructajul pentru trecerea prin tunelul timpului; parte care de altfel va fi cea mai solicitantă atât pentru echipamentele noastre cât și pentru pasagerii capsulelor.

Sperăm că v-a rămas suficientă imaginație, în cazul în care ați consumat-o, reincarcati-vă rapid pentru că aventura continuă în partea a 2-a unde vom traversa timpul și explora oceanul preistoric, învățând despre animalele dispărute de acum câteva sute de milioane de ani din Ordovician!

Din partea a 2-a a expediției :

About the author

Adrian Marin

Adrian este un tânăr pasionat de viețuitoare, plante, natură care dorește să împărtășească din cunostințele lui prin aceasta platformă și să vină în sprijinul tuturor oamenilor iubitori de natură.
Păstrează pești în acvarii și animale exotice mici de mai bine de 20 de ani.
Deține cunoștințe avansate de biologie și editare grafică.

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2024. Created by Adrian Marin.